Opis produktu
Wilk do mięsa KITCHEN LINE 22
Profesjonalny wilk do mięsa z linii Kitchen Line marki Hendi
Doskonale sprawdza się w dużych restauracjach oraz małej gastronomii. Wysoka jakość wykonania naszych produktów to gwarancja satysfakcji.
Cechy produktu:
– Wysokiej jakości, profesjonalne urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry
– Prosty demontaż ułatwia czyszczenie urządzenia
– Lej załadowczy i głowica wykonane z polerowanego stopu aluminium
–Wnętrze komory mielącej wykonane z odlewu żeliwa
– Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej
– Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej
– Lejek do kiełbas wykonany z polipropylenu w zestawie
– Na wyposażeniu 2 sitka ø82 mm, z otworami ø6 i 8 mm wykonane ze stali nierdzewnej
– Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
– Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem
– Przycisk resetujący chroniący przed przeciążeniem
– Wyłącznik zgodny z normami EC i CE
– Wydajność chwilowa 200–220 kg/h
– Prędkość obrotowa: 170 obr./min.
– Antypoślizgowe nóżki
UWAGA! Maszyna nie jest przeznaczona do pracy ciągłej. Po każdych 10–15 minutach pracy należy zrobić minimum 5–minutową przerwę, nie dopuszczając do przegrzania silnika
Do wilka można dokupić sitka:
- Śr. Oczka 6 mm – kod 282021
- Śr. Oczka 8 mm – kod 282014
- Śr. Oczka 4,5 mm – kod 282038
- Śr. Oczka 3 mm – kod 282045
- Śr. Oczka 2 mm – kod 282052