Opis produktu
Wilk do mięsa KITCHEN LINE 12
Profesjonalny wilk do mięsa z linii Kitchen Line marki Hendi
Doskonale sprawdza się w dużych restauracjach oraz małej gastronomii. Wysoka jakość wykonania naszych produktów to gwarancja satysfakcji.
Cechy produktu:
– Wysokiej jakości, profesjonalne urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry
– Prosty demontaż ułatwia czyszczenie urządzenia
– Lej załadowczy i głowica wykonane z polerowanego stopu aluminium
– Gardziel wykonana z odlewu żeliwa
– Lejek do kiełbas z polipropylenu w zestawie
– Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej
– W zestawie: 2 sitka ø70 mm z otworami ø6 i 8 mm wykonane ze stali nierdzewnej
– Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej
– Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
– Silnik posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem
– Przycisk resetujący chroniący przed przeciążeniem
– Wyłącznik zgodny z normami EC i CE
– Wydajność chwilowa 100 kg/h
– Prędkość obrotowa: 170 obr./min.
– Maszyna nie jest przeznaczona do pracy ciągłej. Po każdych 10–15 minutach pracy należy zrobić minimum 5–minutową przerwę, nie dopuszczając do przegrzania silnika
– Antypoślizgowe nóżki