Opis produktu
CYRKULATOR ZANURZENIOWY DO GOTOWANIA SOUS VIDE SMARTVIDE 7
––Dzięki solidnej konstrukcji oraz obudowy wykonanej ze stali nierdzewnej o dużej grubości znajduje zastosowanie w profesjonalnej gastronomii
– Panel sterowania oraz uchwyt wykonane z poliamidu wzmacnianego włóknem szklanym (modele SmartVide 5 i 7) albo ze stali nierdzewnej (SmartVide 9)
– Precyzyjne system kontroli temperatury pozwala na uzyskanie powtarzalnych rezultatów gotowania, przy jednoczesnym zachowaniu jakości produktu, poprawiając również jego smak i teksturę
– Umożliwia gotowanie potraw w woreczku próżniowym
- bez bezpośredniego kontaktu gotowanej żywności z wodą,
co korzystnie wpływa na wzmocnienie aromatu, niweluje utratę
jej masy oraz pozwala na użycie wytworzonego w woreczku wywaru
do przyrządzania sosów
– Pozwala na aromatyzowanie oleju, tłuszczu lub innych podobnych
produktów przy zastosowaniu techniki kontrolowanej temperatury
– Dzięki prostemu i intuicyjnemu panelowi sterowania urządzenie wymaga krótkiego czasu bezpośredniego nadzoru, pozwalając kucharzowi na wykonywanie innych zadań podczas gotowania produktu
– Wodoodporny, kolorowy, 3,5” wyświetlacz TFT pokazujący parametry gotowania: czas, temperatura rzeczywista oraz temperatura nastawiona
– Zakres temperatury: 5 - 95 ˚C
– Dokładność odczytu: 0,01 ˚C
– Timer: od 1 min do 99 h, gradacja 1 min
– Połączenie z Bluetooth
– Opcjonalna sonda
– Możliwość zmiany jednostek temperatury ˚C oraz ˚F
– Możliwość kalibracji urządzenia
– Auto-restart
– Wskaźnik minimalnego poziomu wody na obudowie
– Tryby pracy z Timerem – praca ciągła, praca ciągła z licznikiem czasu, z zadanym czasem – to wszystko po to, aby praca w Twoim lokalu była jeszcze lepiej zorganizowana
– Możliwość zapisania programów gotowania przez Bluetooth
– Do zestawu dołączona stylowa, ergonomiczna torba, umożliwiająca bezpieczny i wygodny transport urządzenia sobą (tylko model SmartVide 9)