EKA Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro Compact 10×GN 1/1; 400V/15,4 kW- kod MKF1011CTS

EKA
Promocja
Nowość
files/fotob/product-19031.png.
EKA Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro Compact 10×GN 1/1; 400V/15,4 kW- kod MKF1011CTS
Darmowa wysyłka już od 99zł
Darmowa wysyłka już od 99zł
30 dni na zwrot
30 dni na zwrot
Najlepsze ceny
Najlepsze ceny
Informacje podstawowe
Kod EAN: 8059174314637
Gwarancja: 2 LATA
Producent: EKA
Podatek VAT: 23%
Jednostka miary: szt.
Waga: 95.2 kg
Do kwoty 99 zł - koszt dostawy 15 zł

Powyżej kwoty 99 zł - wysyłka gratis
Niedostępny
Wysyłka: 24 h
Warianty
Cena netto
26789,00 zł
23574,32 zł
Cena brutto
32950,47 zł
28996,41 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 32 950,47 zł

Opis produktu

EKA Piec konwekcyjno-parowy Millennial Touch Screen Gastro Compact 10×GN 1/1; 400V/15,4 kW- kod MKF1011CTS

 

Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENNIAL BLACK MASK COMPACT idealnie znajdzie swoje przeznaczenie wszędzie tam, gdzie każdy centymetr powierzchni jest niezwykle ważny.

Tylko 500 mm szerokości sprawia, że piec zmieści się w każdej, nawet najmniejszej kuchni. Jest to także dobre rozwiązanie na drugi lub nawet trzeci piec w kuchni.

Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania.

Airflowlogic™ – innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora).

Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji powietrza, dzięki której osiągnięto najlepsze wartości w równomiernym gotowaniu na każdym poziomie i w każdym miejscu pojemnika GN lub blachy 600×400 mm.

.Humilogic™ – nowy system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody. W systemie tym para dociera do wnętrza gotowanych potraw, co wpływa na podkreślenie ich naturalnego smaku i aromatu.

Drylogic™ – innowacyjny system osuszania komory pieca.

Dzięki ciągłej weryfikacji parametrów piece Millennial TS mają pełną kontrolę nad utrzymaniem właściwego poziomu wilgotności w komorze gotowania.

Specjalny zawór sterowany przez komputer kontroluje wymianę powietrza w komorze i usuwa nadmierną wilgoć.

 

Najważniejsze funkcje:

  • 1-punktowa sonda – Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Automatyczny system myjący – Opcja montowana wyłącznie w fabryce. 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory. Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
  • Pre-Heating – Rozgrzewanie komory pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
  • Holding – Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down – szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
  • HACCP – Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
  • Proofer – Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet – Piec może pełnić rolę szafy bankietowej utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy. Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. 

Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze,temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci

  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min. Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy – Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T - Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Port USB – Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENNIAL BLACK MASK GASTRO

COMPACT:

  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270˚C
  • Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin – przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60˚, 90˚, 120˚ oraz 180˚ zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

 

Sterowanie
Elektroniczne
Napięcie
400 V
Pojemność komory
10 GN 1/1
Wymiary:
500x930x(H)970 mm
Moc:
15,4 kW
Przeznaczenie:
gastronomia
Odlgegłość między prowadnicami:
68 mm
Ilość wentylatorów:
1 z autorewersem
Wydajność
150-200 dań/dzień

Pliki do pobrania

Instrukcja obsługi
Format: pdf

Produkty do kompletu

Promocja
Nowość
EKA Podstawa pod piece MILLENNIAL COMPACT o pojemności 6x i 10 x GN 1/1 - kod MKTS11C
EKA
Niedostępny
Wysyłka: 24 h
Cena netto
2789,00 zł
2454,32 zł
Cena brutto
3430,47 zł
3018,81 zł
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Ok