Opis produktu
Worki moletowane do pakowarek próżniowych – LISTWOWYCH 150x400 mm
Bardzo praktyczne w gastronomii, handlu i przemyśle spożywczym. Służą jako szczelne zabezpieczenie pakowanych produktów przed wpływem bakterii oraz czynników zewnętrznych (nadmierna wilgotność, przenikanie zapachów itd.) – gwarancja hermetyczności i bezpieczeństwa.
Zastosowanie pakowania próżniowego przedłuża przydatność produktów – m. in. mięsa, wędlin, podrobów, ryb, serów, warzyw i owoców.
Co więcej, przyczynia się też do lepszej organizacji pracy w lokalu, gdyż można wcześniej przygotować półprodukty, dzięki czemu uzyskamy wyższą efektywność zespołu.
Pakowanie próżniowe umożliwia wykorzystywanie innych procesów kulinarnych, np. sous vide, pasteryzowanie, homogenizowanie itd.
Worki do pakowarki próżniowej komorowej muszą być wówczas wykonane z folii przystosowanej do wyższej temperatury.
Cechy produktu:
– 2-warstwowe
warstwa wewnętrzna 60 μm z polietylenu przeznaczona do kontaktu z żywnością
warstwa zewnętrzna 15 μm z poliamidu (Nylonu) zwiększa wytrzymałość i gwarantuje hermetyczność
– Grubość całkowita: 75 μm
–Użyte materiały spełniają funkcję filtra UV
– Wytłoczenia ułatwiają wyciąganie powietrza i uzyskanie próżni
– Mogą być używane w temperaturze od –20˚ do 100˚C
– Pakowane po 100 szt.
– Odpowiednie do pakowarek próżniowych listwowych i komorowych
- powierzchnia moletowana