Opis produktu
Worki do pakowarek próżniowych – KOMOROWYCH 160x230 mm - 100 sztuk w opakowaniu
Bardzo praktyczne w gastronomii, handlu i przemyśle spożywczym. Służą jako szczelne zabezpieczenie pakowanych produktów przed wpływem bakterii oraz czynników zewnętrznych (nadmierna wilgotność, przenikanie zapachów itd.) – gwarancja hermetyczności i bezpieczeństwa. Zastosowanie pakowania próżniowego przedłuża przydatność produktów – m. in. mięsa, wędlin, podrobów, ryb, serów, warzyw i owoców. Co więcej, przyczynia się też do lepszej organizacji pracy w lokalu, gdyż można wcześniej przygotować półprodukty, dzięki czemu uzyskamy wyższą efektywność zespołu. Pakowanie próżniowe umożliwia wykorzystywanie innych procesów kulinarnych, np. sous vide, pasteryzowanie, homogenizowanie itd. Worki do pakowarki próżniowej komorowej muszą być wówczas wykonane z folii przystosowanej do wyższej temperatury.
Cechy produktu:
– Wykonane z wielowarstwowej folii barierowej PAPE nylon/polietylen o grubości 65 mikronów - wysoka wytrzymałość mechaniczna
– warstwa wewnętrzna przeznaczona do kontaktu z żywnością / warstwa zewnętrzna zwiększa wytrzymałość i gwarantuje hermetyczność
- gładkie z obu stron (nie nadają się do pakowarek domowych)
UWAGA:
Wyłącznie do pakowania próżniowego i przechowywania w szafach chłodniczych i mroźniczych, nie nadają się do obróbki termicznej w piecach.
Wroki pasują do jedynie do pakowarek komorowych, jeśli nie jesteś pewień jakie worki kupić przeczytaj nasz poradnik na blogu ZOBACZ - >>>