Opis produktu
Worki do gotowania SOUS–VIDE – do pakowarek komorowych 300x400 mm
Bardzo praktyczne w gastronomii, handlu i przemyśle spożywczym. Służą jako szczelne zabezpieczenie pakowanych produktów przed wpływem bakterii oraz czynników zewnętrznych (nadmierna wilgotność, przenikanie zapachów itd.) – gwarancja hermetyczności i bezpieczeństwa. Zastosowanie pakowania próżniowego przedłuża przydatność produktów – m. in. mięsa, wędlin, podrobów, ryb, serów, warzyw i owoców. Co więcej, przyczynia się też do lepszej organizacji pracy w lokalu, gdyż można wcześniej przygotować półprodukty, dzięki czemu uzyskamy wyższą efektywność zespołu. Pakowanie próżniowe umożliwia wykorzystywanie innych procesów kulinarnych, np. sous vide, pasteryzowanie, homogenizowanie itd. Worki do pakowarki próżniowej komorowej muszą być wówczas wykonane z folii przystosowanej do wyższej temperatury.
Cechy produktu:
– Przeznaczone m.in. do przyrządzania potraw metodą sous–vide
– 2–warstwowe:
warstwa wewnętrzna 60 μm z polietylenu przeznaczona do kontaktu z żywnością
warstwa zewnętrzna 15 μm z poliamidu (nylonu) zwiększa wytrzymałość i gwarantuje hermetyczność
– Grubość całkowita 75 μm
– Użyte materiały spełniają funkcję filtra UV
– Mogą być używane w temperaturze od –20˚C do 110˚C
– Odpowiednie do pakowarek próżniowych komorowych
-powierzchnia gładka
Wroki pasują do jedynie do pakowarek komorowych, jeśli nie jesteś pewień jakie worki kupić przeczytaj nasz poradnik na blogu ZOBACZ - >>>