Opis produktu
Piec konwekcyjno-parowy Scroll Bakery Grafen Nano 16x 600x400 - 2 LATA GWARANCJI
– Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą o cukierniach i piekarniach, dlatego ich komora dostosowana jest do blach 600x400 mm
– Prosty i intuicyjny panel sterujący
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL BAKERY:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
Ustawienie czasu
Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
Bezpośrednie wytwarzanie pary
Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki
Wentylatory z auto-rewersem
Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
NANO Technology
Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
– Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
– Drzwi z zawiasem po lewej
– Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,