Na warsztacie - Maszyna do waty cukrowej
W cyklu postów "na warsztacie" tym razem postanowiliśmy przyjrzeć się maszynie do waty cukrowej marki Hendi. Ta słodka przekąska to królowa festynów, przyjęć i wakacyjnych miejscowości. Prosta i szybka do przygotowania, robi wrażenie zarówno na najmłodszych, jak i dorosłych klientach, którzy dzięki niej z nostalgią mogą wrócić do dziecięcych lat.
Testowany przez nas sprzęt ma kompaktowe gabaryty. Niewielkie rozmiary i waga w granicach 10 kilogramów pozwalają na bezproblemowy transport. Mimo niepozornej wielkości, maszyna jest równie funkcjonalna, co znacznie większe i cięższe urządzenia tego typu. Sprzęt po uruchomieniu jest gotowy do pracy w przeciągu 2 minut, a produkcja jednej waty trwa zaledwie kilka sekund. Można ją używać zarówno w pomieszczeniach, jak i na wolnym powietrzu.
Sprzęt wyróżnia niezwykle intuicyjna obsługa. Wata powstaje w wyniku topienia i nagłego ostudzenia cukru. Okazuje się, że wbrew pozorom - nie ma nic prostszego. Po niewielkim przeszkoleniu i pod nadzorem osób dorosłych, użytkowały ją również dzieci. Dzięki temu maszyna może być główną atrakcją na urodzinach i przyjęciach z udziałem najmłodszych. Nie tylko jedzenie, ale również samodzielne przygotowanie waty, sprawi dzieciom dużo radości i z pewnością będzie dla nich niezapomnianym doświadczeniem.
Na rynku dostępny jest kolorowy cukier oraz barwniki spożywcze, które mogą dostarczyć jeszcze większych wrażeń. Dodatkowo na specjalne okazje warto zakupić oryginalne patyczki - w różnych kolorach, wzorach, a nawet z tematycznymi obrazkami (dla zdrowia i bezpieczeństwa najlepiej wybierać te, które posiadają atesty).
Maszyna do waty cukrowej doskonale sprawdzi się jako:
- Atrakcja na piknikach i festynach
- Kulminacyjny punkt programu na imprezach dla dzieci
- Uzupełnienie oferty food traków
- Oryginalny deser w lokalach gastronomicznych
- Sprzęt użytkowania w domowym zaciszu, dla wielkich amatorów słodyczy
Maszyna posiada wytrzymałą misę ze stali nierdzewnej. Przy produkcji waty należy pamiętać o jej poprawnym zamontowaniu i przypięciu wszystkich czterech klipsów. Pod jednym z nich znajduje się mikrowłącznik, który bez odpowiedniego zapięcia nie pozwoli na pracę maszyny.
Dodatkowym ułatwieniem jest specjalna kopuła ochronna, którą można dokupić osobno nie ma jej w zestawie. Nie jest ona niezbędna do produkcji waty, ale doskonale chroni przed wiatrem i ewentualnym bałaganem, który może powstać przy pracy. Jest więc szczególnie przydatna przy produkcji w pomieszczeniach oraz na zewnątrz, przy słabych warunkach pogodowych.
Do każdego urządzenia dołączona jest specjalna łyżka do dozowania cukru. Jedna miarka starcza dokładnie na wyprodukowanie jednej waty cukrowej. Dzięki niej zostają zachowane idealne proporcje, a produkcja przebiega szybciej. Maszyna wyposażona jest też w przydatną szufladę, która może służyć do przechowywania akcesoriów, niestety nie mieszczą się w niej standardowe patyczki do waty cukrowej.
Czyszczenie sprzętu nie sprawia wiele trudu, misę, która wykonana jest ze stali nierdzewnej wystarczy zamoczyć w wodzie i przetrzeć gąbką. Do rozgrzanej i pracującej głowicy grzewczej należy dolać odrobinę wody dzięki czemu czyści się sama.
Podsumowując, w naszej ocenie sprzęt jest świetny jakościowo, prosty w obsłudze i dobrze wykonany. Dodatkowo przystępna cena sprawia, że maszyna do waty cukrowej marki Hendi zasługuje na to, aby pojawić się na każdym festynie i przyjęciu w Waszej okolicy.
Przydatne linki:
Opisany produkt znajdziecie tutaj ->>>>
Kopuła do maszyny - zobacz ->>>
Bardzo podobna konstrukcyjnie jest też maszyna do waty cukrowej marki Revolution. Jakość wykonania oraz zasada działania ta sama, różni się tylko kolorem i wygładem. Produkt ten znajdziesz tutaj ->>>
Miłego piknikowania życzymy :)