Opis produktu
ZRĘBKI ZAPACHOWE z drewna śliwy
– Zrębki zapachowe do palenia na gorąco w dymnicy lub w piecu do opalania
– Naturalne, bez sztucznie wzmacnianego aromatu
Zrębki zapachowe do wędzarni oraz pistoletu wędzarniczego. Wyróżnia je wysoka wydajność, odpowiednia jakość dymu do wędzenia oraz szybkie spalanie. Gatunek drewna, z którego produkowane są zrębki, trzeba dobrać odpowiednio do rodzaju mięsa, drobiu, ryb itd. Zaletą zrębków są stałe parametry, co jest ich przewagą w porównaniu do drewna tradycyjnego. Cechuje je również niska wilgotność, dzięki czemu są odporniejsze na grzyby, pleśnie i inne drobnoustroje. Łatwiej też można utrzymywać stałą temperaturę, a wędzone produkty spokojnie uzyskują pożądany smak, barwę i aromat. Wybór konkretnego drewna oraz zrębków zapachowych wpływa na walory smakowe i aromat wyrobów, np. wędlin. Oferujemy szeroki wybór specjalnie rozdrobnionego drewna, które znakomicie nadaje się do wędzenia. Zrębki produkowane są z wyselekcjonowanego drewna, co jest kluczowe dla efektu procesu wędzenia. Staranna selekcja zapewnia wysoką jakość dymu uzyskanego podczas spalania.